lauantai 13. maaliskuuta 2010

singerillä suhaten

ilmeisesti osa-aikainen päivätyö on saanut aikaiseksi ainakin sen, että heräilen nykyään jatkuvasti aikaisin, viikonloppunakin. viimeistään kahdeksalta tekee mieli ainakin tarttua kirjaan jollei vielä nousta. lieneekö ihana kevätaurinko kaiken takana?

koska siivosin koko eilisen päivän, tänään on ollut hyvällä omallatunnolla aikaa istahtaa pitkästä aikaa ompelukoneen ääreen. sain (napit poisluettuna) valmiiksi yhden projektin, joka alkoi jo joululomalla.

näin se syntyi.

ensin ostetaan yksi stc-merkkinen valkoinen parkatyyppinen takki alennusmyynneistä. koska takki on muodoltaan täydellinen mutta tismalleen samanlainen kuin pikkusiskolla, sille halutaan tehdä jotakin.

Image and video hosting by TinyPic

hankitaan kangasväriä (tässä dylonin oliivinvihreä pesukoneväri) ja puoli kiloa ruokasuolaa. konetta käytetään neljä kertaa (takin pesu, värjäys, huuhtelu ja tyhjän koneen käyttö). suola ja väri heitetään suoraan pesukoneen rumpuun.

Image and video hosting by TinyPic

lopputulos. kiroillaan ensin sitä kun polyesterilangat ei värjääntyneet, mutta tullaan lopulta siihen tulokseen että valkoiset tikkaukset ja vetoketjut kontrastina vihreälle miellyttävät ompelijatarta suuresti.

Image and video hosting by TinyPic

väri on levinnyt todellakin tasaisesti eikä sitä jäänyt koneeseen yhtään.

Image and video hosting by TinyPic

sitten ommellaan irrotettava karvavuori.

Image and video hosting by TinyPic

ja harkitaan josko tehtäisiinkin vain karvaliivi yöpaidan päälle...

Image and video hosting by TinyPic

ommellaan 24 nepparia paikoilleen sormet verillä...

...ja voilá! tyytyväinen ompelijatar uniikissa kevättakissaan. irrotettava vuori pidentää takin käyttöaikaa.

Image and video hosting by TinyPic

valkoisten muovinappien tilalle tulee vielä puiset ns. duffelinapit, kunhan ehdin ostaa niitä lisää.

ehdin askarrella tänään vielä toisenkin jutun.

poikaystävä osti vuoden alussa auton, ja ajattelin kantaa korteni kekoon ostamalla kunnollisen kotimaan tiekartan irtirevittyjen puhelinluettelon karttasivujen rinnalle. kartan kansi on todella tylsä, joten tein siitä hieman henkilökohtaisemman.

Image and video hosting by TinyPic

sitten vaan niitä autoreissuja odottamaan...

2 kommenttia:

Mai kirjoitti...

miten hieno takki!

ja karttakirjan päällys on ihana... saisinko matkia kun itse joudun aika paljonkin käyttämään ja se on vähän tosiaan tylsä sellaisenaan?

mukavaa keväänjatkoa!

Eeva/North and South kirjoitti...

mai: kiitos! ja totta kai saa "matkia", eihän tuo nyt mikään oma keksintö ole... päällystin tosiaan lopuksi kontakimuovilla, kun käytössä kuluu kuitenkin.