torstai 12. marraskuuta 2009

kohinaa

Silmääni osui juuri uutinen Lindexin uuden malliston aiheuttamasta kohusta. Sen mukaan Lindex on hiljattain lanseerannut Affordable luxury -mallistoa, jota on tullut kauppoihin vain small -ja medium -kokoisena. Tästäpä ei ole länsinaapurissa tykätty, vaan kuulemma ruotsissa ollaan bloggaajat etunenässä valmiita boikotoimaan Lindexiä. Vaateketju itse puolustautuu sanomalla, että erikoismallistoa on järkevää tehdä vain kaikista parhaiten myyvinä kokoina.


Itselleni usein käy tuohon kokohaarukkaan sopivat vaatteet, joten onnistuin lukemaan uutisen melko neutraalein ajatuksin. Sitten mietin, että useimmilla vaateketjuilla, Lindex mukaan lukien, on myös "isompien naisten" mallistot. Tämäkin uutinen on nostattanut kohua käsittääkseni juuri sen takia, ettei vaatteita ole suurempina kokoina tarjolla. Väljemmin mitoitettuja vaatteita myydään myös omissa vaateketjuissaan. Meitä naisia on tosiaankin kaiken kokoisia ja muotoisia, mutta kuinka monen luonnostaan pienikokoisen olet kuullut valittavan siitä, ettei liikkeissä ole tarpeeksi pieniä kokoja tarjolla? Aika harvinaista, eikö totta?


Olen alle 160 cm pitkä, ja kokeilemani housut ovat lähes poikkeuksetta liian pitkiä lahkeista. En omista ompelukonetta ja jos omistaisin, en osaisi edes laittaa lankoja paikoilleen omin neuvoin. Leggingsit pitää kääntää tai rutata nilkkoihin, ja sukkahousut ylettyisivät vaikka korviin asti.
Sen kanssa nyt pitää vaan oppia elämään, etsiä sopivan kokoisia vaatteita ja opetella karttamaan niitä jotka saavat näyttämään vielä lyhyemmältä kuin olenkaan.

Sujauttaa jalkaan korkkarit ja loikkia ne jalassa pakoon muun maailman asettamia ulkonäköpaineita.

Ei kommentteja: