lauantai 10. huhtikuuta 2010

kalajuttuja

viikonloppuna kokeellisessa keittiössä on painiskeltu kalan kanssa.

tarkoitukseni oli eilen ostaa torilta tuoretta kalaa ja ihania kasviksia, mutta viivähdin salilla liian kauan ja myöhästyin, tori oli jo sulkeutumassa. suurin osa myyjistä oli jo lähtenyt, ja yksi kukkamyyjä antoi minulle ilmaiseksi viimeiset tulppaaninsa! olisivat menneet roskiin muuten. yhdestä kojusta ostin vielä kilon espanjalaisia mansikoita pilkkahintaan. eivät tietenkään maistu läheskään suomalaisilta mansikoilta, mutta ovat kuitenkin makoisia ja upean näköisiä...



minun tulee syötyä kalaa ihan liian vähän, joten oletin ostamani vonkaleen täyttävän ainakin kahden viikon kalatarpeen :) ostin siis kalan, sovelsin vähän ohjetta johannan blogista ja uunissa paistuu nyt nieriää ja kasviksia.

eilen sivelin kalafileen raejuustolla, heitin päälle runsaasti kasviksia (purjoa, porkkanaa, tomaattia ainakin) ja kääräisin folionyyttiin. paistui 150 asteessa noin puoli tuntia.



jälkeen- kuvia en valitettavasti ehtinyt ottaa, herkku katosi parempiin suihin nopeasti.

tänään toimin muuten samalla reseptillä, mutta päällystin kalan mozarellasiivuilla raejuuston sijaan.



olin eilen illalla katsomassa virolaisen ylioppilasteatterin vierailuesitystä, kyseessä oli tulkinta nikolai gogolin novellista päällystakki. ihanaa kun illatkin alkaa olla lämpimämpiä, pärjäsin hyvin viittatakilla.

Image and video hosting by TinyPic

takki zara
saappaat vagabond
paljettipipo vero moda

4 kommenttia:

Neiti S. kirjoitti...

Hei! Ootko Eeva tulossa Joensuuhun ylioppilasteatterifestivaaliin ensi viikonloppuna?

Eeva/North and South kirjoitti...

olen! nähdäänkö me siellä?

Neiti S. kirjoitti...

Heh, kiva juttu! :) Itse en ole YT:n toiminnassa mukana, mutta hyvin läheltä liippaa. Olin katsovinani ohjelmasta, että teidän turkulaisten esitys on ilmeisesti lauantaina. Oletko siinä mukana tai oletko menossa katsomaan? Jos olet, niin silloin hyvin suurella todennäköisyydellä näemme ;)

Eeva/North and South kirjoitti...

meillä on muistaakseni näytös lauantaina klo 12. olen siis siinä mukana:) jos hyvin käy, saadaan myös jenni paikalle! tule ihmeessä katsomaan meidän näytösät!