maanantai 12. huhtikuuta 2010

from Paris with love

Terveisiä pariisin keväästä! Tuliaisina l'occitanen kosmetiikkaa, erinäisiä vaate, laukku ja -kenkäkappaleita, herkkuja pastisserioista ja chocolaterioista, sekä kevätlenssu, tiätty.

Olin reissussa sulhoni perheen kanssa. Anoppi on ruokaharrastaja ja söimme laskelmieni mukaan ainakin neljänä iltana michelin guide -ravintoloissa. Enkä valita: söin esimerkiksi elämäni parasta meriahventa (vaniljakastikkeessa!).

Mutta jottei tämä blogi ihan tyystin menisi ruokablogiksi (Eeva! Perustetaanko ruokablogi? :D), ajattelin jakaa havaintojani pariisilaisten tyylistä keväällä 2010.


1. Ihan ensteks; liikuin lähinnä tietyillä alueilla, havainnot perustuvat siis sinne.

2. Pariisilaisilla oli ihailtava tyyli. Etenkin miehillä ja mummoilla. Nuoret miehet olivat pukeutuneet tyylikkäästi, kiiltonahkakenkiin ja laadukkaisiin trenssi/villakangastakkeihin. Mummot panostivat myös laatuun. Ostoskatuja ym. kiertelemällä huomasi, että ranskalaiset ihan oikeasti arvostavat laadukkaita materiaaleja ja hyvää räätälintyötä! Monilla "tailor-made-men's-shoes" -paikoillakin näytti riittävän asiakkaita.




3. Nuoret tytöt ovat selkeästi vierailleet Bettyn blogissa. Viehättävän ranskalaisneidon tyyli ja kekseliäisyys multiploitui pariisin kaduilla, etenkin alle parikymppisten tyttöjen yllä.



4. Raitaa, raitaa, raitaa. Musta-valkoista, puna-valkoista, sini-valkoista, sini-punaista, puna-mustaa, sini-keltaista... siltä ei vaan voinut välttyä. Itse haksahdin kokeilemaan sini-punaraitaista neulemekkoa. Olin viemässä rievun jo kassalle, kun huomasin että siinä oli tahra. Sinne jäi. Onneksi.

(Kuva täältä)

5. Jokaisessa, siis ihan_joka_ikisessä vaatekaupassa myytiin trikoopaitoja (yleensä raidallisia), joissa oli kullan tai hopeanhohtoiset kirjaillut epoletit olkapäissä.

6. Myös kahdesta eri materiaalista tehdyt mekot olivat pop. Yleisimmin toisena materiaalina oli trikoo ja toisena pellava tai paksu puuvilla. Niin että syntyy illuusio hameesta ja paidasta, kun kyseessä onkin yksi vaate. Tässä Pimkien esimerkki:



En toki mene takuuseen siitä, ettei osa näkemistäni "ranskalaisista" olisikin ollut turisteja. Toisaalta taas, kyllä turistin yleensä haistaa aika kaukaa. Vai mitä sanotte notre-damen lähistöllä näkemästäni kahdesta teinitytöstä: molemmilla oli yllään farkut, I <3 Paris -kollarit ja toisella oli päässä baskeri. Korvien höristely todisti epäilyni aiheeksi: tytöt puhuivat englantia leveällä jenkkiaksentilla. Ah, avot.

Yleisesti ottaen olen ollut aika pettynyt tämän kevään muotiin. Ja vaikka kuinka sitä etukäteen toivoinkin, ei pariisissa käyminen muuttanut asiaa. Tuntuu jotenkin siltä, ettei mikään ole muuttunut sitten viime kevään. Tai sitä edellisen. Tylsää.

Lähtiessäni matkalle vannoin äidilleni, että ostan pariisista ainakin yhden ihanan mekon. Kiivaasta etsimisestä huolimatta en löytänyt yhtään kivaa kevätmekkoa koko kaupungista! C'est impossible! Ainoa varteenotettava vaihtoehto löytyi mangosta. Olen kokeillut samaa mekkoa jo aiemmin suomen mangossa. Voihan yippee. Ylihintainenkin vielä.

Matkakuvia ja kertomusta seurannee tulevaisuudessa. Ja jos joku on suuntaamassa Pariisiin tulevaisuudessa, niin voin mielelläni vinkata pari kokeilemisen arvoista juttua! ;)

2 kommenttia:

Alma kirjoitti...

I totally agree! Varttuneiden ihmisten pukeutuminen oli Pariisissa aivan ihanaa! Värjeä, korkoja, laadukkaita takkeja. Loving it!

Jenni / North and South kirjoitti...

Alma: no niinpä! ja ne mummelit jotka oli yltä päältä chanelissa.. niin ranskalaista!