torstai 6. toukokuuta 2010

wüstenblume

Kävin sunnuntaina yksin leffassa, saatettuani muuan herran kuopion -junaan. Tv -kanava Jim mainostaa (selkeästi miehille) omaa aikaa, joten käytin tilaisuuden hyväkseni ja otin vähän tyttöomaaaikaa katsomalla aavikon kukka -elokuvan. Jos et ole vielä nähnyt kyseistä pätkää, suosittelen lämpimästi! Leffa ei ollut elokuvana mitenkään rajoja rikkova tai maailmaa mullistava, mutta tarina on katsomisen arvoinen. Lisäbonuksena ihanan persuasionin ihanan Annen näyttelijä, (no ihana) Sally Hawkins.

...Oih, olisipa mukana ollut myös persuasionissa captain wentworthia näytellyt Rupert Penry-Jones (blogin pakollinen jylhäsankarisivuraide)... :D

Niin, siis takaisin asiaan.

Vaikka Waris Dirie, jonka elämäntarinan elokuva kertoo, on ollut mallina -80 ja -90-luvuilla, on elokuvan puvustus ja ilmapiiri pidetty modernina. Mielestäni ihan viisas ratkaisu, sillä tarina on ajaton. Lisäksi elokuvan puvustuksesta oli hauskaa nauttia ja inspiroitua ihan tänä päivänä. Esimerkiksi Hawkinsin hahmon Marylinin asut ja erityisesti kengät ihastuttivat tässä päässä. :)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Dirien elämä, somalian aavikoilta maailman muotikaupunkien suosikkimalliksi on mielenkiintoista seurattavaa. Dirien elämäntehtävä, tyttöjen ympärileikkaamisesta kertominen, on koskettavasti liitetty mukaan tarinaan. Lisäksi Dirietä näyttelevä Liya Kebede on, noh, suloinen.

Image and video hosting by TinyPic


Päivän offtopic: Teen muuten tämän viikon yövuoroa, nimim. heräsin just. Yövuoroissa mielenkiintoista ja silti ihan kamalaa on se, mitä telkkarista tulee viimeisen tähtiportinkin loputtua. Vaihtoehtoina on ylen uutissivu, maikkarin ja subin chatit tai voicen musayö. Päädyn yleensä valitsemaan taustahälyksi jälkimmäisen. Sieltä tulee öisin yllättävän paljon visuaalisesti kiinnostavia videoita, esimerkiksi jatkuvalla syötöllä soiva lady Gagan ja Beyoncen telephone, johon ei vaan kyllästy. Se on ihan kuin lyhytelokuva.

Joukossa on myös joitakin ylläreitä, nimim. kuka muistaa tämän??? :D


Ha ha ha ha ha.. :D

1 kommentti:

Alma kirjoitti...

Toi leffa pitää kyllä käydä katsomassa. Kiva, kun muistutit.