sunnuntai 23. toukokuuta 2010

kevätpäiviä

kuten jenni kirjoitti, lämmin sää on entisestään verottanut blogin parissa vietettyä aikaa. itse olen sahannut turun ja helsingin väliä, miettinyt mitä kesäksi pakkaisi mukaansa ja hoidellut asuntoasioita.

tämän kevään viimeisinä turku-päivinä olen pyöräillyt parhaissa paikoissa ja ihmetellyt ihanaa kevättä.

suomen joutsen aurajoen rannalla

Image and video hosting by TinyPic

miltä tuntuisi asua neljännellä linjalla, jos siellä näyttäisikin tältä?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

yhtenä päivänä pyöräilin katariinanlaaksoon, joka on yksi eteläsuomen vähistä jäljelläolevista vanhoista tammilehdoista. uskomatonta, että paikka on vain viisi kilometriä turun keskustasta! ilmassa tuoksui tuomi ja vastaleikattu ruoho, ja aurinko porotti siniseltä taivaalta.

Image and video hosting by TinyPic

laaksossa oli paljon kesyjä oravia, jotka söivät melkein kädestä. istuin pitkään paikallani kivellä jolle joku oli jättänyt maapähkinöitä, ja oravat kävivät vuorotellen herkuttelemassa. kerta kerralta ne uskaltautuivat aina vähän lähemmäksi :)

Image and video hosting by TinyPic

lintutuntemukseni on hävettävän huonoa, mutta tunnistin kuitenkin ainakin mustarastaan, peipposen ja satakielen sulosoinnut.

kuuntelin myös historian siipien havinaa! katariinanlaakso on luultavimmin saanut nimensä puolalaiselta katarina jagellonicalta, joka tuli turun linnassa asuvan juhana- herttuan puolisoksi 1500- luvulla. tarinan mukaan katarina tuli usein kesäisin palvelijoineen tähän laaksoon, ja juuri tälle kivelle palvelijat levittivät loisteliaan retkiaterian jota nautittiin soiton ja laulun raikuessa myöhään yöhön.

Image and video hosting by TinyPic

(mielenkiintoinen yksityiskohta on, että katarinan myötäjäisten mukana suomeen tuli ensi kertaa sellainen ihme kuin haarukka! sen käyttö lähti sitten leviämään turun linnasta muualle maahan.)

valkea ratsuni pääsi myös poseeraamaan katariinanlaaksossa.

Image and video hosting by TinyPic

lähden ensi viikoksi vielä turkuun hoitamaan viimeiset kouluhommat ennen kesä(lomaa)töitä. olen suunnitellut myös muutaman pyörälenkin...

ihanaa että saatiin nauttia helteistä niin kauan! nyt tuntuu normaalilta toukokuulta, mutta viime viikon jälkeen tuntuu kylmältä... lämmintä kesää on lupailtu, uskon siihen täysin!

ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen toi Katariinanlaakso!
Näenkö mä oikein, että Suomen joutsenen edessä on viel lunta?

/L

Eeva/North and South kirjoitti...

joo toi kuva on otettu jotakin viikkoja sitten, oli vaan jäänyt kameraan :D ei ole enää turussa lunta siis!